štvrtok 20. júla 2017

Vylúči nás z Eura? UEFA rieši svastiku na trávniku a Chorvátsko sa bojí

Zápas s Talianskom sa hral na splitskom štadióne Poljud pred prázdnymi tribúnami kvôli vyčíňaniu chorvátskych fanúšikov pri marcovej kvalifikácii s Nórskom. Už na zápase s Nórmi malo pritom Chorvátsko uzavretú časť tribún - to bol zase trest za výtržnosti pri prvom dueli s Talianskom na San Sire.

Hákový kríž s rozmermi jedenásťkrát jedenásť metrov bol vyhotovený neznámymi chemikáliami a škandál bol na svete. Disciplinárna komisia UEFA pôvodne oznámila, že verdikt vynesie 16. júla, potom však padol nový termín - štvrtok 23. júla.

Peňažný trest? Odobratie bodov?Alebo najhoršie variant - vylúčenie z turnaja Euro 2016? "Nemôžem povedať, či Chorvátsko vylúči z majstrovstiev Európy," uviedol pre záhrebský Jutarnji list niek dajší brankár srbského Partizanu Belehrad Ivan Ćurković, ktorý potom dlho pôsobil vo Francúzsku aj ako tréner a je považovaný za osobu blízku Michelovi Platinimu, šéfovi UEFA. "Keď si to však premyslíte, napádajú vás chmúrne myšlienky."

bet365 stavky Ponúklo sa porovnanie so situáciou zo záveru roka 2013, kedy stopér Josip Šimunić pri oslave postupu na majstrovstvá sveta v Brazílii volal do mikrofónu pred tribúnami "Za dom ", na čo mu fanúšikovia odpovedalo" spremni! "

Problém svetových rozmerov

Práve tento pozdrav z obdobia druhej svetovej vojny, kedy ustašovské Chorvátsko získalo pod fašistickú taktovkou samostatný štát, vyvolal búrlivé a odsudzujúce reakcie.


Simunic dostal od FIFA trest na desať zápasov a pokutu 30 000 eur, a budúci domáci zápas musel byť odohraný pred prázdnym štadiónom.

"Pokrik" Za dom spremni "je ale považovaný skôr za chorvátsky lokálny problém," pokračoval Ćurković. "V prípade hákového kríža už to ale neplatí, je to problém svetových rozmerov.Ak teda trest za ustašovský pozdrav bol považovaný za prísny, potom sa obávam, že trest za svastiku bude ešte prísnejšie, "dodal.

Všeobecne sa ale má za to, že UEFA si nedovolí Chorvátsko, ktoré teraz vedie kvalifikačné skupinu H bet365 bonus bez jedinej prehry pred Talianskom a Nórskom, bet365 z majstrovstiev Európy vylúčiť.

"Nie je to ale úplne nemožné," uviedol jeden z členov disciplinárky UEFA, ktorý si neželal byť menovaný. "A ak UEFA Chorvátsko nevyl� �či, bude to predovšetkým kvôli tomu, že tím s hviezdami typu Modriča, Rakitic alebo Mandžukič je marketingovo veľmi zaujímavý a atraktívny. A už sú podpísané najrôznejšie zmluvy, aj s televíznymi stanicami.Ak chorvátsky zväz vyviazne s pokutou 200 000 eur, môže byť šťastný. "

Premiér písal Platinimu

Podľa tohto funkcionára celej veci nepomohol ani list, ktorý chorvátsky premiér Zoran Milanovič napísal Michelovi Platinimu. Upozornil v ňom, že v Chorvátsku počas druhej svetovej vojny pôsobil veľký počet partizánov a škandál sa svastikou chorvátska verejnosť odsúdila. "Rozhodne ten odporný čin nemožno chápať ako podporu nacistickej ideológie," stálo okrem iného v liste.

"Tak bet 365 to bol úplný krok vedľa. UEFA sa neustále snaží dokazovať, ako sú jej komisie ne závislé a ako Platini nie je diktátorom, ktorý rozhoduje.Ako by sa cítili chorvátske súdy, keby napríklad rakúsky advokát písal Milanovic, aby urgoval v prospech jeho klienta? "Doplnil nemenovaný funkcionár.

Podľa neho disciplinárka UEFA o treste pre chorvátsky zväz už rozhodla, nie je však vraj vôbec isté, že verdikt oznámi vo štvrtok. "Môže to byť oveľa neskôr."

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára